Безплатна доставка +359 889 414 169

Лекарите наричат дюлята един от най-здравословните есенни плодове

Лекарите наричат ​​дюлята един от най-здравословните есенни плодове. Ние сме реални късметлии, че есента ни предлага обилие от този плод непосредствено в градините ни.

Яжте плодове съгласно сезона

Сред лекарите по света са постигнали консесус във връзка с това, че най-големите изгоди за здравето идват от сезонните плодове и зеленчуци. Те съдържат забележителен набор от нужни витамини и минерали. От подобен деликатес човешкото тяло сигурно ще получи най-голяма изгода и отбрана на имунитета.

Този плод укрепва имунитета на цялото тяло

Дюлята е освен артикул за чудни сладка и конфитюри, само че е и богата на антиоскиданти и извънреден асистент в битката със свободните р…
През есента дюлята е тъкмо подобен склад на витамини. Този плод принадлежи към семейството на розовите, т.е. е близо до ябълка, слива, круша.


Склад за витамини


Дюлята съдържа доста потребни субстанции : витамин С, витамини от група В, бета-каротин, както и калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо. С многобройни опити е доказано, че плодът нормализира работата на храносмилателната система, понижава симптомите на киселини и гадене, характерно по време на бременност.


Лекарите наричат ​​дюлята един от най-полезните плодове за хора със сърдечно-съдови болести , защото пулпата на жълтия плод съдържа доста калий, който укрепва сърдечния мускул.


Освен това, заради високата централизация на витамин С в плодовете на дюлята (100 g съдържат 23 mg, малко над 25 % от препоръчителната дневна доза), това растение оказва помощ за подсилване на имунната система, служи като положителна превенция против вирусни инфекции.


НЯМА да повярвате като разберете защо ни оказва помощ ДЮЛЯТА


Дюлята е един от тези плодове, които успяват да омагьосат с външния си тип . Наситеният й жълт цвят ни кара да я държим я ръце дълго вр…


Как да си оправим настроението


Лекарите откровено харесват дюлята и я препоръчват на своите пациенти и психолози. В последна сметка, тя оказва помощ бързо да се справите с есенната отмалялост и даже с депресията. Установено е, че съставните ѝ субстанции въздействат благоприятно на нервната система и оказват помощ да се отървете от тревожността.


Тъй като дюлята не е най-сочният плод, по-добре е да се подложи на топлинна обработка: сварете компоти, конфитюри, консерви и желета. Дори в този тип плодът ще донесе доста изгоди за здравето, твърдят специалистите на портала „ Здравословно Хранене “ . Можете даже да я печете както ябълката във фурна.
Все отново конфитюрите и сладката, приготвени от дюля, са доста вкусни и потребни . Достатъчно е да си осигурите по едно бурканче на седмица през зимата и няма да съжалявате.
Дюлята е извънредно ароматна и по-непретенциозните хора могат да си я похапват в сурово положение , когато е добре узряла.

Call Now ButtonСвържете се с нас